Ordlista för snabblån

För att förstå exakt vad du går med på och vad som erbjuds på en webbplats som tillhandahåller snabb lån krävs att du har ett bredd ordförråd gällande ekonomiska termer. För att hjälpa dig på traven har vi här listat några vanliga uttryck. Läs mer om snabblån här.

Annuitetslån

Ett annuitetslån innebär att du betalar av ditt lån med lika stora summor varje annuitetsperiod tills hela lånet är slutbetalt. Detta är ju en slags avbetalningsvariant gentemot ett klassiskt snabblån där du ofta betala hela lånesumman efter lånets slut.

Upplysningskopia

När ett snabblån hanteras och det ska avgöras om du får lånet tas en kreditupplysning och det är då vanligt att en kopia skickas ut till dig som ansökte, då kallat en upplysningskopia.

Gäldenär

Ordet gäldenär är egentligen bara en synonym till låntagare, dvs. du som ansöker om lån. Det betyder ju sin tur att om pengar lånas ut mellan två parter så är parten som står i skuld till den andre en gäldenär.

Du hittar mer om ovan nämnda rubriker och mycket mer på Snabbfinans.se, en av de större webbplatserna som tillhandahåller snabblån.