Är SMS-lån bra eller dåliga?

Att sms-lån och andra liknande snabblån varit i fokus de senaste åren här väl knappast undgått någon. Det finns många argument mot sms-lån, men här kommer några argument för dem.

Ett sms-lån går snabbt att få godkänt. Ofta har du pengarna på kontot samma dag, eller på sin höjd inom 2-3 bankdagar. Det gör att du snabbt kan få tag i några tusenlappar om krisen skulle vara framme. Kanske Går din bil sönder några dagar innan lönen kommer. Kanske behöver du bilen för att ta dig till jobbet då det inte går att resa dit kollektivt p.g.a. obekväma arbetstider. Då kan du snabbt låna pengar och omgående försöka få tag i en tid på första bästa bilverkstad.

Sms-lån kostar förvisso ganska mycket om man räknar om alla kostnader till effektiv årsränta. Däremot bör man ha i åtanke att lånet inte kommer vara i ett år utan en eller ett par månader. Om du tycker det är värt att betala exempelvis 500 kr för att få tillgång till 3000 kr i en månads tid så är det den bedömningen du gör. Aktia dig dock för att bli försenad med återbetalningen då det brukar finnas kostsamma förseningsavgifter kopplade till just sms-lån.