Bygga friggebod

Att bygga friggebod är populärt bland villaägare med stor trädgård. En friggebod har många användingsområden. De kan användas som alltifrån gäststuga till förråd för utemöbler och grill. Friggebodar kan byggas helt från grunden, eller beställas som färdiga byggsatser. En byggsats kan den som är händig sätta ihop själv, medan det kan vara desto svårare att bygga allt från grunden. Det är mycket att tänka på. Bland annat att bygga på ett sådant sätt att fasaden inte läcker in regnvatten, vilket kan leda till att byggnaden börjar ruttna.

FriggebodNär det kommer till det ekonomiska med friggebodsbygget är det betydligt dyrare att köpa en färdig byggsats än att bygga själv. Å andra sidan sparar du både arbetstid och minskar kompetenskravet. Något som är viktigt att tänka på när det gäller bygge av friggebod är att det inte går att göra ROT-avdrag för nyproduktion. ROT-avdraget gäller bar renovering och ombyggnad. Dy måste med andra ord stå för hela arbets- och meterialkostnaden om du anlitar en snickare att bygga in friggebod.

Om du vill veta mer om friggebodar kan jag rekommendera sajten http://www.friggebod.net som är fylld med bra information.