Sälj dina vinterdäck

Det finns tillfällen då man hamnar i situationen att man har en extra uppsättning av vinterdäck över. Det är inte helt ovanligt att man säljer en bil på sommaren så säljer man bilen med de sommardäck som sitter på men väljer att sälja tillhörande vinterdäck separat när det blir säsong.

Något att tänka på om man väljer att sälja vinterdäcken separat är att se till att de är i så pass gott skick att man får mer för dem separat än om man bakar in dem i priset för bilen.

Helst ska mönstret på däcken vara 5 millimeter och om det är dubbdäck så bör dubbarna inte vara allt för nedslitna.

De flesta som ska sälja sina vinterdäck väljer att lägga ut en annons i den lokala tidningen. Vilket har den stora fördelen att man annonserar till personer i sin närhet, vilket gör att de är mer benägna att köpa däcken.

Dock bör man inte underskatta sidor som Blocket och Fyndtorget. Förutom att man har samma möjlighet att annonsera lokalt så har man dessutom möjligheten att visa bilder och skriva en tydligare beskrivning. En annan fördel är att det är till dessa sidor eventuella köpare tar sig för att leta efter begagnade däck, därför har man betydligt bättre möjlighet att sälja sina vinterdäck på dessa sajter istället för via lokala tidningen.

Bhöver du istälet köpa nya vinterdäck kan du kolla in här